PET-SCAN

Soms wordt een PET-scan gemaakt. Dit is een aanvullend onderzoek waarbij gezocht wordt naar mogelijke uitzaaiingen. Dit onderzoek wordt verricht op de afdeling Nucleaire Geneeskunde.
 

 

PET-CT

Een PET-CT wordt uitgevoerd met behulp van radioactieve glucose. Deze stof is niet schadelijk. Deze vloeistof heeft geen bijwerkingen; u kunt alles normaal blijven doen. Met deze stof worden de weefsels in het lichaam zichtbaar voor de nucleair geneeskundige.

Nadat u bent aangemeld, neemt u plaats in de wachtruimte. Daar wordt u door een laborant opgehaald. In een speciale ruimte komt u eerst in een comfortabele stoel te zitten of op bed te liggen. Daar krijgt u een infuus waardoor de radioactieve vloeistof kan worden ingespoten. Het is in principe niet mogelijk dat er in deze voorbereidingsruimte of tijdens de scan een familielid met u meekomt. Het onderzoek duurt 30 tot 45 minuten.

Na de scan mag u naar huis. De beelden worden beoordeeld door een nucleair geneeskundige. Deze brengt verslag uit aan de hoofdbehandelaar. Uw hoofdbehandelaar bespreekt dit verslag met u en met name wat het voor de verdere behandeling betekent.