DIAGNOSE

Iedere situatie is anders en iedere patiënt is uniek. Daarom krijgt u de onderzoeken die in uw specifieke situatie nodig zijn. De eerste stap is een bezoek aan de afdeling Radiologie.

 

 

 
 
EERSTE BEZOEK
Op de afdeling Radiologie krijgt u één of meerdere borstonderzoeken. Vaak wordt eerst een mammografie en echografie gedaan. Hiermee kunnen op een snelle en betrouwbare manier afwijkingen in de borst worden herkend. Regelmatig is het nodig om een bepaald deel van de borst nog preciezer te onderzoeken. Er wordt dan een tomosynthese gedaan.
 

MAMMOGRAFIE

 

ECHOGRAFIE

 

TOMOSYNTHESE

 

BIOPSIE

 

BIRADS

 

 

UITSLAG

Dagelijks bespreekt het team van het Borstcentrum alle onderzoeksuitslagen. In dit multidisciplinaire overleg (MDO) wordt voor iedere patiënt besproken of er vervolgonderzoek en/of een behandeling wordt geadviseerd. Als een behandeling nodig is, stelt het team een behandelplan op. Dit plan is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Het team van het Borstcentrum bestaat uit chirurgen, verpleegkundig specialisten, oncologen, radiologen, radiotherapeuten, plastisch chirurgen en pathologen. Zij zijn allen deskundig op het gebied van borstkanker.

 

GOEDAARDIGE BORSTAFWIJKING

 

VOORSTADIUM VAN BORSTKANKER (DCIS)

 

BORSTKANKER

 

 
VERDER ONDERZOEK
Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk wilt weten wat er aan de hand is. We doen er dan ook alles aan om u hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Soms is echter verder onderzoek nodig om de diagnose te kunnen stellen. Dit kan bijvoorbeeld een MRI of een PET-scan zijn.


MRI

 

PET-SCAN

 

 

BEHANDELPLAN

Het behandelplan beschrijft stap voor stap welke behandeling voor u de beste keuze is, met welke zorgprofessionals u te maken krijgt en hoe lang het gehele behandeltraject naar verwachting zal duren. Dit plan wordt opgesteld door het behandelteam van het Borstcentrum. Uw medisch en verpleegkundig specialist bespreken dit met u.
 

 

 
MASTOPATHIE
Pijn in de borsten, met of zonder knobbels, wordt mastopathie (of mastodynie of mastalgie) genoemd. Afhankelijk van uw klachten en van de gevonden afwijkingen, stellen wij samen met u een persoonlijk behandelplan op.

 

MEER OVER MASTOPATHIE