BORSTRECONSTRUCTIE

Heeft u een borstamputatie ondergaan of wordt er binnenkort (mogelijk) een borst bij u geamputeerd? Dan overweegt u misschien een borstreconstructie. Het doel van een borstreconstructie is een borst te maken die de vorm en de grootte van de verwijderde borst(en) zo goed mogelijk benadert. U kunt met uw behandelend chirurg bespreken of u hiervoor in aanmerking komt en wat een borstreconstructie precies inhoudt.

 

Als u dat wilt, kan uw behandelend chirurg of verpleegkundig specialist u doorverwijzen naar een plastisch chirurg. De plastisch chirurg neemt de mogelijkheden die er voor u zijn met u door. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Welke methode in uw situatie het meest geschikt is, hangt onder meer af van de behandeling die u voor de tumor in uw borst krijgt of heeft gekregen. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om te kiezen voor een bepaalde operatiemethode. Bespreek dit met uw behandelteam.


Sabine Persoons kreeg een borstreconstructie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In dit filmpje vertelt zij over haar ervaringen.

 


“De plastisch chirurg zei: Meid, we gaan er weer iets moois van maken. Het was een zware operatie, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Het klopt weer.”

 

Lees voor meer informatie de patiëntenfolder 'Borstreconstructie' (foldercode: CHI-304)