SAMEN BESLISSEN: KEUZEHULP BIJ BORSTKANKER

 

In de meeste gevallen begint een behandeling van borstkanker met een operatie. Dit kan een borstsparende operatie zijn, of een operatie waarbij de borst helemaal wordt verwijderd, eventueel gevolgd door een directe reconstructie. De medisch specialisten en verpleegkundig specialisten van het Borstcentrum JBZ willen samen met u kiezen voor de best passende operatie.

Hierbij gebruikt het Borstcentrum JBZ de ‘keuzehulp’. De keuzehulp is een website die overzichtelijk informatie geeft en ondersteunt bij het op een rij zetten van uw vragen, gedachten en voorkeuren.

 

Medische en persoonlijke afwegingen

Voor veel vrouwen met borstkanker in een vroeg stadium zijn er twee operaties mogelijk: een borstsparende operatie of een volledige borstverwijdering. De chirurg beoordeelt bij iedere patiënt of deze operaties inderdaad technisch gezien allebei haalbaar zijn. Hierbij spelen factoren als de soort borstkanker, de grootte van tumor en de grootte van de borst mee. De specialist bespreekt vervolgens met u de mogelijkheden op medisch vlak.

 

Uiteraard is ook uw voorkeur erg belangrijk in het nemen van de beslissing welke operatie wordt uitgevoerd. De keuzehulp helpt u aan te geven wat uw afwegingen en voorkeuren zijn, uitgaande van uw lichaam en uw situatie. Zo komt u samen met uw specialist tot een persoonlijk behandelplan.