AYA

Jong en Kanker. Waar kan je dan terecht?

 

AYA’s hebben, tijdens en na kanker, specifieke problemen en vragen. Denk aan vragen over opleiding, emoties, werk, zelfstandigheid, aangaan van relaties, vruchtbaarheid of seksualiteit. Maar waar kan je met jouw vragen terecht? Waar kan je leeftijdsgenoten vinden die jou snappen? AYA’s hebben daarom gezamenlijk gezorgd voor de ontwikkeling van de AYA4 community. In 2010 is dit initiatief gestart door AYA’s van het AYA Expertise Platform Radboudumc en zij hebben er samen met professionals voor gezorgd dat de AYA4 community open is gesteld voor alle AYA’s in Nederland.

 

AYA4 Breast

Deze community is er speciaal voor AYA’s met borstkanker en is opengesteld voor AYA’s in de leeftijd van 18-39 jaar In de AYA4 community ontmoeten AYA's leeftijd- en lotgenoten in een veilige, afgeschermde omgeving om ervaringen uit te wisselen en kennis en gevoelens te delen met elkaar. Op de community kun je terecht met je vragen over je ziekte en over het dealen met borstkanker.

 

Heb je geen zin om lid te worden van een AYA4 community maar wel behoefte aan betrouwbare informatie over ‘kanker op de AYA leeftijd en hoe je daarmee kan dealen’? Op www.aya4net.nl vind je informatie over verschillende thema’s. Hiervoor hoef je dus niet lid te worden van AYA4 community.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over jongvolwassenen met kanker, AYA-zorg, de AYA4 community, kijk dan op de Online Community voor jongvolwassenen met kanker.

 

In dit filmpje vertellen twee jonge vrouwen wat het voor hen betekende om de diagnose borstkanker te krijgen en hiervoor behandeld te worden. Zij werden door de verpleegkundig specialist van het Borstcentrum met elkaar in contact gebracht.

 

 

“Ik was al 4 jaar samen met mijn vriend en natuurlijk wisten we wel; misschien willen we ooit kinderen. Maar nooit serieus over nagedacht. En nu moesten we een keuze maken. Dus van: morgen moeten we beslissen wat we willen en hoe dan. Dat was heftig.”