Even voorstellen

 

Hallo,

Ik ben Barbara, in het dagelijks leven vaak Babs genoemd. 18 mei 2015 voel ik een knobbeltje in mijn rechter borst. Het blijkt borstkanker.

Ten tijde van de diagnose ben ik 37 jaar. Al 20 jaar samen, waarvan 11 jaar getrouwd, met Matthijs en wij zijn de trotse ouders van 3 schatten van kinderen: Kas (8 jaar), Nouk (7 jaar) en Fem (3 jaar). Ik ben apotheker van beroep en ga 2 keer in de week fanatiek bootcampen. We hebben een fijn, druk leven met veel mensen om ons heen. We leven in de 5e versnelling.

Op het moment dat je hoort dat je borstkanker hebt, gaat je gewone leven op de rem. Je stapt in je karretje van een hele lange achtbaan en je kunt er niet meer uit.

Ik ben geboren en getogen in Sint Michielsgestel en vrij actief in het dorp: ik ben een echte Gèsselse en ik ben er trots op. Nadeel van zo’n dorp is dat wanneer ik in de straat vertel dat ik ziek ben, ik vanavond gebeld word door iemand aan de andere kant van het dorp wanneer mijn uitvaart is. Om dat te voorkomen, maak ik mails. Hiermee kan ik veel mensen tegelijkertijd voorzien van dezelfde informatie. Tevens dienen ze als verwerking voor mezelf: ik word gedwongen om alles overzichtelijk op een rijtje te zetten.

Ze blijken ook heel nuttig voor mijn directe omgeving: zij kunnen de mails doorsturen naar hun vrienden zodat ook zij niet continu hetzelfde verhaal hoeven te vertellen.

En nu worden mijn mails gebruikt om mijn ervaringen te delen. Heel bijzonder!

Liefs Barbara


Dit is een persoonlijke blog, waarin Barbara de Laat-Donders schrijft over haar eigen ervaringen als patiënt van het Borstcentrum JBZ. Alle beschreven gezichtspunten en ervaringen in deze blog zijn persoonlijk en niet representatief voor die van andere mensen. De beschreven visies en standpunten zijn niet bedoeld ter vervanging van de professionele medische adviezen van zorgverleners. Aan deze blog kunnen geen rechten worden ontleend. Het is niet toegestaan citaten over te nemen uit deze blog, zonder toestemming van de auteur.