Roze lintje voor borstkankerzorg in Jeroen Bosch Ziekenhuis

06-07-2017

Het Borstcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft opnieuw het ‘roze lintje’ ontvangen. Het roze lintje is het kwaliteitskeurmerk dat Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) jaarlijks toekent aan ziekenhuizen die voldoen aan de eisen voor patiëntgerichte borstkankerzorg. De eisen worden gebaseerd op patiëntervaringen en op feitelijke ziekenhuisinformatie.

 

De voorwaarden voor het behalen van het roze lintje – dat het JBZ Borstcentrum vanaf de oprichting al in het bezit heeft – worden elk jaar aangescherpt. Dit jaar was er sprake van dertien criteria, waaronder ‘begeleiding en informatie’ en ‘gedeelde besluitvorming’. Het JBZ voldoet op alle onderzochte punten.

 

Het team van het Borstcentrum JBZ werkt vanuit de overtuiging dat aandacht van essentieel belang is voor de patiënt en naasten – gedurende het hele zorgproces. Daar zet het team zich dan ook helemaal voor in. Wanneer mensen met een afwijking in de borst worden doorverwezen naar het ziekenhuis, willen ze snel duidelijkheid. Het Borstcentrum JBZ heeft de zorg zodanig georganiseerd dat de wachttijd heel kort is. Diagnose en behandelplan kunnen binnen 48 uur worden afgerond. De medisch en verpleegkundig specialisten vinden het belangrijk samen mét patiënte een weloverwogen behandelkeuze te maken. Daarom wordt in het Borstcentrum JBZ gebruik gemaakt van de Borstkanker keuzehulp. 

 

Bijzonder is dat de patiënt in het hele traject één vast aanspreekpunt heeft, een eigen ‘casemanager’. Als borstkanker wordt geconstateerd, komt er veel op patiënten af. De juiste informatie op het juiste moment is dan erg belangrijk.

Terug